Reglementering

Aanvraagformulier afwijkingen basisnorm

Politiereglement publiek toegankelijke inrichtingen

  • In alle 18 zonale gemeenten geldt sinds januari 2016 een nieuwe politieverordening inzake brandpreventie m.b.t. publiek toegankelijke inrichtingen. Klik hier voor de politieverordening.

Politieverordening ter bescherming tegen brand- en paniekrisico’s bij publieke evenementen van tijdelijke aard.

  • Raadpleeg de website van uw gemeente voor het desbetreffende politiereglement.

Politiereglement kamerwoningen

  • Klik hier om het politiereglement van toepassing op kamerwoningen te openen. (Externe link website Gent)

Politiereglement Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties met vloeibaar gemaakte petroleumgassen, aardgas en/of elektriciteit

  • Klik hier om het politiereglement te openen.
    Dit reglement geldt binnen Brandweerzone Centrum voor Gent en ook voor Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Evergem, Gavere, Lochristi, Lovendegem, Melle, Moerbeke, Nazareth, Oosterzele en Sint-Martens-Latem en Zulte.

Addendum Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties voorzien van een fotovoltaïsche zonne-energiesysteem

  • Klik hier om het addendum te openen voor de gemeenten Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Evergem, Gavere, Gent, Lochristi, Lovendegem, Melle, Moerbeke, Nazareth, Oosterzele, Sint-Martens-Latem en Zulte.

Politiereglement op het plaatsen en gebruiken van een sleutelkluis

  • Klik hier om het politiereglement te openen.
    Het reglement geldt binnen Brandweerzone Centrum voor Gent en ook voor Deinze, De Pinte, Destelbergen, Gavere, Lochristi, Lovendegem, Moerbeke, Nazareth, Oosterzele en Sint-Martens-Latem en Zulte.

 

Nuttige links

In samenwerking met Digipolis.