De brandweer helpt je brandweer worden

Je wilt brandweer worden, maar je weet niet hoe te beginnen? Informeer je tijdens een infosessie. En neem daarna deel aan een oefensessie van Brandweerzone Centrum. Zo ben je goed voorbereid op de proeven van het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) in de brandweerschool. Check onze jaarkalender voor de data van onze infosessies en oefensessies en schrijf je in.

Straffe mensen gezocht

We zoeken straf volk voor 8 kazernes.

Deinze
Gavere
Lochristi
Merelbeke
Nevele
Waarschoot
Zelzate
Zomergem

Word brandweer in 6 stappen

1Passie

Het start met passie voor de brandweer en mensen helpen. Je gaat een engagement aan, dus je motivatie moet goed zitten. Je moet binnen de 6 minuten van een van onze vrijwilligerskazernes wonen (of dat van plan zijn). Check je adres op onze kaart.

Kaart
Vrijwilliger s 26
2Oefensessie FGA

Onze brandweerlieden helpen je oefenen voor de proeven van het Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Je mag ook eens de ladder beklimmen. De oefensessies vinden plaats op post Merelbeke, telkens enkele weken voor de echte proeven.

Oefensessies
Vrijwilliger s 22
3FGA behalen

Behaal een Federaal Geschiktheidsattest (FGA) bij een brandweerschool zoals PAULO in Oost-Vlaanderen. Er zijn 3 soorten proeven: competentie, handvaardigheid en fysiek.

FGA
Video fga proeven
4Solliciteren

Met je FGA in de hand kan je je kandidaat stellen bij Brandweerzone Centrum. In 2024 organiseren we in het voorjaar en in het najaar een selectieprocedure. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Solliciteren
Vrijwilliger s 27
5Opleiding

We sturen je naar de Brandweerschool voor een pittige opleiding van 2 jaar. De theorie- en praktijklessen vinden meestal plaats in het weekend. Al kun je ook kiezen voor opleiding tijdens de week. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Als stagiair proef je snel van een echte interventie met de collega's van je eigen post.

Opleiding
Vrijwilliger opleiding hero
6Deel van het team

Heel straf werk, je bent deel van het team. Welkom in een spannend leven met een impact. Je stelt je minstens 28 procent van de tijd beschikbaar voor interventies. Je blijft opleidingen volgen, je oefent op de post en je blijft fysiek paraat.

Loopbaan
Vrijwilliger s 6

Contact

We helpen je graag verder met vragen over brandweervrijwilliger worden. Contacteer ons op jobs@bwzc.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van oefensessies en selectieprocedures.

Nieuwsbrief
Vrijwilliger contact