Brandweerzone Centrum zoekt vrijwilligers

17 maart 2016 - 8u59

Voor haar 7 vrijwilligersposten (Assenede, Deinze, Gavere, Lochristi, Melle, Merelbeke en Zelzate) is Brandweerzone Centrum op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Naar aanleiding van de aanwervingsprocedure die wordt opgestart, organiseert de zone op 1 april 2016 een infomoment.

Vrijwilliger bij de brandweer, iets voor jou?

24 uur per dag, 365 dagen per jaar staan vrijwilligers paraat om de burger te helpen in nood. Heb je een hart voor je medeburger en ben je sportief aangelegd? Heb je geen schrik van fysiek werk en kan je het hoofd koel houden in benarde situaties? Dan zijn we op zoek naar jou! Brandweermannen of -vrouwen gaan daar waar anderen wegrennen. Ze rukken niet alleen uit voor brand, maar verlenen ook hulp bij ongevallen, redden dieren, enz.

De brandweerzone zoekt mensen die interesse in en tijd hebben voor een parttime baan bij de brandweer. De job van brandweervrijwilliger is intensief en vol afwisseling. Je krijgt een basisopleiding tot brandweerman, je hebt vaste oefenavonden en rukt uit op onregelmatige tijdstippen.

Hoe word je brandweervrijwilliger?

De brandweer is sinds 1 januari 2015 hervormd. De eisen voor aanwerving zijn verstrengd, maar wel geĆ¼niformeerd voor heel BelgiĆ«.

Alvorens je kan solliciteren bij een brandweerzone, moet je eerst een federaal geschiktheidsattest behalen aan een provinciale brandweerschool. Om dit attest te behalen moet je een reeks van drie proeven doorlopen (een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en lichamelijke geschiktheidsproeven) en aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ben je geslaagd en heb je een attest op zak, dan kan je solliciteren in eender welke brandweerzone. Hou er wel rekening mee dat je dichtbij je kazerne moet wonen of werken als je graag vrijwilliger wil worden.

Infomoment in brandweerkazerne te Gent

Op 1 april organiseert de zone een infomoment in de hoofdkazerne om 19u.

Er zal uitleg gegeven worden over de proeven die je als kandidaat-brandweerman of -vrouw moet afleggen, over de basisopleiding tot brandweerman en over het federaal geschiktheidsattest.

Wil je graag het infomoment bijwonen, gelieve dan een mailtje te sturen naar sollicitaties@brandweerzonecentrum.be om je aanwezigheid te bevestigen.

Ben je al in het bezit van een federaal geschiktheidsattest, dan kan je solliciteren vanaf 22 maart 2016 op brandweerzonecentrum.be/vacatures.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je ons telefonisch of per e-mail contacteren.

Informatie over het federaal geschiktheidsattest en de organisatie van de proeven kan je voor de provincie Oost-Vlaanderen vinden op http://www.pbo.be/public/korpsen/algemene_info/federaal_geschiktheidsattest/.

Op de kaart

In samenwerking met Digipolis.