Demonstraties en plezier

Aan entertainment is er zondag geen gebrek. Daar zorgt de vzw Vriendenkring Brandweer Melle voor. "Er zijn verschillende demo's: brand, redden van dieren, RED-team", vertelt vrijwilliger Bart De Temmerman. "Alles wat we van voertuigen hebben in Melle gebruiken we wel tijdens een of andere demo."

"En er is uiteraard vanalles te doen voor de kinderen. Denk aan een kindermolen, springkastelen, een schminkstand, een suikerspinkraam ... Onze buren van de politie doen flink mee. Zij organiseren een hindernissenparcours voor fietsers. En je kunt ook je fiets laten graveren. Neem wel je eID mee als je dat zou willen."

Opendeur Melle 2
Opendeur Melle 4

Speuren naar Groen Man

Er is ook een rode draad doorheen de opendeurdag. Of is het een groene draad? "Ja, we doen dit jaar iets speciaals", lacht Sami Riahi van het RED-team in Melle. "Groen Man is een kerel in een groen superheldenpak. Al is het eerder een bad guy dan een superheld." 

"Hij ontsnapt 's ochtends uit een politiecel en steelt een auto van de brandweer. Veel meer kunnen we er nog niet over zeggen. We vragen de medewerking van het publiek om hem te vatten. We zetten zelfs drones in. En uiteindelijk komt alles samen tijdens een dramatische finale op de klimtoren."

We zijn zeer benieuwd! De organisatie van de opendeurdag vraagt de bezoekers om maximaal met de fiets te komen. 

Groen Man

Praktisch

  • Zondag 16 juni 2024 van 10 uur tot 18 uur
  • Brusselsesteenweg 148, Melle
  • Kom maximaal met de fiets