De brandweer organiseert 5 oefensessies in 2024. Zo helpen we kandidaten om te slagen voor het Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Dat attest is de eerste stap richting een carrière bij de vrijwillige brandweer.

"Je kan een oefensessie zien als een proefexamen", zegt instructeur Tom Baetens van Post Merelbeke. "Er zijn een aantal fysieke opdrachten, zoals de ladder beklimmen of een pop van 80 kilogram verslepen. Bij andere opdrachten gaat het over je handigheid. Je moet bijvoorbeeld een houten constructie ineen knutselen. Wij begeleiden alle opdrachten en geven tips om veilig te werken."

Er zijn daarnaast 3 infosessies voorzien in het voorjaar. Kandidaten komen er te weten hoe ze precies brandweer kunnen worden. "Na elke infosessie kunnen de aanwezigen een brandweeroefening volgen", vertelt Michael De Vos van Post Gavere. "We zetten sterk in op de beleving. We zullen de aanwezigen daarom ook zelf eens aan het werk zetten."

Bekijk de kalender en schrijf je in
Oefensessie 1

Als brandweervrijwilliger combineer je de brandweer met je hoofdberoep of je studies. Je zet je een deel van je vrije tijd beschikbaar voor interventies. Als je werkgever ermee akkoord gaat, kan je zelfs tijdens je werkuren uitrukken voor de brandweer. 

Je moet binnen de 6 minuten van een vrijwillige brandweerpost wonen (of dat van plan zijn). We zoeken vrijwilligers voor de posten Assenede, Deinze, Gavere, Lochristi, Melle, Merelbeke, Nevele, Waarschoot, Zelzate en Zomergem