De piloten van Drone Racing Belgium racen met FPV-drones. FPV staat voor first-person view. De piloot ziet live door een VR-bril wat de drone filmt. Die drone gaat met een rotvaart door een loods.

“Het is een vet parcours”, zegt Bjarne Van Buggenhout, een van de piloten. “Uitdagend, met veel korte bochten. Door die autopomp moet je goed mikken. We gaan proberen niet te veel blutsen te maken. De echte racedrones gaan van 0 tot 200 kilometer per uur in enkele seconden. Hier gebruiken we kleinere drones. Nog steeds snel genoeg hoor.”

Van 31 januari tot en met 4 februari wordt er geracet op de Fluviussite aan de Ham. “We racen met 4 tegen elkaar”, zegt dronepiloot Roeland Dejonghe. “We zijn goed voorbereid, want zo lang hebben we nog nooit gevlogen. We hebben 60 batterijen mee. We hebben veel volk opgetrommeld de komende dagen. En we hebben materiaal mee om de drones te herstellen. Want er gebeurt altijd wel eens iets.”

Lf droneteam
LF2

De installatie is een samenwerking tussen Brandweerzone Centrum, de Stad Gent en Drone Racing Belgium. De brandweer staat zo voor de derde keer op het Lichtfestival.

“Het Lichtfestival is een mooi platform om honderdduizenden mensen in de regio te bereiken”, zegt kapitein Hillert Bingé, vrijwilliger in Nevele. “We haken er onze zoektocht naar nieuwe vrijwillige brandweerlieden aan vast. De brandweer kan mensen gebruiken die van actie houden.”

De brandweer helpt je in 2024 brandweer worden. Lees meer over onze info- en oefensessies op onze website. 

Word vrijwillig brandweer
LF3